HTML’de Bağlantı Etiketleri
İçindekiler
HTML’de bağlantı etiketi olarak etiketi kullanılır, bağlantı etiketini dilediğiniz alanlara kapsatarak linklendirme yapabilirsiniz. gelin bir örnek ile kullanımını görelim.
<a href="https://www.aktifhost.net">Aktifhost'a Git</a>
Çıktısı:
Gördüğünüz gibi tıklandığı zaman bizi https://www.aktifhost.net adresine yönlendiriyor. Pek biz bu sayfanın kapanmasını istemiyor, tıklayan kullanıcının yeni bir sayfa ile linke yönlendirilimesini istiyorsak ne yapmalıyız?
Eğer kullanıcının linke yönlendirilirken yeni bir sayfa ile yönlendirmesini istiyorsanız etiketinin içerisine target=”_blank” eklemeniz gerekmektedir, Gelin basit bir örnek ile kullanımını görelim.
<a target="_blank" href="https://www.Aktifhost.net">Aktifhost'a Git</a>
Çıktısı:
Evet, artık tıklandığı zaman link yeni sekmede yani yeni sayfada açılmaktadır, oldukça basit ama etkili bir yöntemdir menü gibi gezinme sayfalarında kullanılması önerilmese de özellikle kullanıcıyı site dışı bir bağlantıya yönlendirirken siteden koparmamak için bu yöntem önerilmektedir.
Yazımıza gayet basit ve başarılı bir şekilde link ekledik ve linkin yeni sekmede açılmasını sağladık şimdi linkimizi açıklamak için bir açıklama etiketi yani title=”” etiketi ekleyelim, title=”” etiketi yazının üzerine geldiğinizde info vermektedir.
<a title="Aktifhost Sitesine Gitmek İçin Tıklayın." target="_blank" href="https://www.aktifhost.net">Aktifhost'a Git</a>
Çıktısı:
Evet gördüğünüz üzere title=”” etiketimizi de ekleyerek başarılı bir şekilde linkimizin işlevini açıkladık, bu işlem hem kullanıcı deneyimi açısından büyük önem arz etse de hem de arama motoru optimizasyonu olarak önemli bir yeri vardır, olabildiğince eklediğiniz linklerde title=”” etiketini kullanarak düzgün bir alt yapı oluşturun. Unutmayın düzgün bir altyapı oluşturmak sizi bir çok sitenin üstüne yükseltecektir.
Ekstra: fazladan bilgi olarak sizlere rel=”nofollow” etiketinden bahsedelim, rel=”nofollow” etiketini etiketinizin içerisinde kullanırsanız arama motorları bu yönlendirmeyi indexlemeyecektir, özellikle dışarı verdiğiniz bağlantılarda SEO açısından bu etiketi kullanmanız önerilmektedir.
Örnek:
<a rel="nofollow" title="Aktifhost Sitesine Gitmek İçin Tıklayın." target="_blank" href="https://www.aktifhost.net">Aktifhost'a Git</a>
Tüm soru, sorun ve düşünceleriniz için yorum yapabilirsiniz. Basitleştirilmiş ve SEO uyumlu HTML derslerimizi kaçırmamak için bültenimize abone olabilirsiniz.