Ülkemizde internet altyapısı kullanıcılara zaman zaman problem çıkarabiliyor. Yavaş internetten kaynaklı olarak istedikleri siteye giriş yapamıyorlar. Bir de yasaklı siteler sorunsalı var. Türkiye'de işe yarar, kullanışlı sitelerin birçoğuna (Vikipedi gibi) giriş yasağı bulunuyor. Kullanıcılar, erişimle ilgili bir sorun yaşadıklarında ilk olarak DNS değiştirme formülüne başvuruyorlar. Ancak, meşakkatli olması ve teknik adımlar gerektirmesi sebebiyle bazı kullanıcılar DNS değiştirmeyi tercih etmiyor. Bu noktada devreye Zenmate veya diğer VPN programları giriyor. Gerek kolay kullanımı gerekse işlevselliğiyle DNS değiştirmek yerine Zenmate gibi VPN değiştirme programlarını kullanabilirsiniz. Zenmate VPN, yasaklı sitelere girmek için alternatif bir yol sunarken, güvenilir olmasından kaynaklı da pek çok internet kullanıcısı tarafından tercih ediliyor.

Zenmate VPN, herhangi bir internet sitesini güvenilir ve anonim şekilde girmenize yarıyor. VPN ve Proxy üzerine kurulan Zenmate, Google'ın kendi eklentisidir. Bu eklentiyi tarayıcınıza kurduğunuz takdirde girmek istediğiniz internet sitesine rahatça ulaşabilirsiniz. Zenmate VPN sayesinde bilgisayarla Zenmate sunucuları arasındaki bütün internet trafiği şifrelenir. Bu sayede girdiğiniz siteler üçüncü şahıslar tarafından bilinmez. IP adresinizi ve kişisel bilgilerinizi saklı tutmuş olursunuz. Piyasadaki diğer VPN programlarına nazaran daha çok tercih edilen Zenmate VPN, Google' ait olduğu için daha güvenilirdir.

zenmate-vpn

Zenmate VPN Nasıl Kullanılır?

İlk olarak Zenmate VPN eklentisini tarayıcınıza kurmanız gerekiyor. Google Chrome mağazasına girdikten sonra arama bölümüne Zenmate VPN yazabilirsiniz. Karşınıza gelecek olan eklenti sayfasında 'Ücretsiz' yazan yere tıklamalısınız. Kısa bir süre içerisinde eklenti inmiş olur. Bu işlemin ardından açılacak penceredeki 'Ekle' seçeneğine tıklayın.

Yukarıdaki adımları eksiksiz şekilde takip ettiğiniz takdirde Zenmate VPN tarayıcınıza kurulacaktır. Kurulum işleminden sonra e-posta adresinizle hesap açmanız gerekiyor. Hesap açmadan Zenmate VPN'i aktif edemiyorsunuz. Ayrıca Zenmate VPN eklentisini kişisel hesabınıza tanımlamanız güvenlik açısından da önemlidir. İlgili alana e-posta adresinizi yazdıktan sonra 'Get secured now' yazan yere tıklarsanız, kayıt işlemini tamamlamış olursunuz.

Kayıt işleminin ardından karşınıza mavi bir ekran çıkacak. Burada parolanız yazıyor olacak. Güvenlik problemi yaşamamak için parolanızı bir yere not edin. Kayıt olduğunuz e-posta adresiyle başka bir tarayıcıda veya bilgisayarda Zenmate VPN'e giriş yapmaya çalıştığınızda bu parolaya ihtiyacınız olacak. Parolanızı, yanınızdaki bir not defterine veya bilgisayarda gizli bir klasöre not edebilir ya da aklınızda tutabilirsiniz.

Mavi ekranda bulunan 'Got it' seçeneğine tıkladığınız takdirde kayıt işleminiz de başarıyla tamamlanmış demektir. Bu işlemin ardından proxy'niz tam anlamıyla aktive olmuş demektir. Hiçbir problem yaşamadan engelli ve yasaklı sitelere girebilirsiniz. Tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan Zenmate VPN eklenti butonuna tıklarsanız, karşınıza bir eklenti penceresi çıkacaktır. Bu eklenti penceresi, tüm adımları başarıyla tamamladığınız anlamına geliyor. Eklentiyi kullanmak istemezseniz de sağ üst köşede konumlanan 'Sign out' butonuna tıklamanız yeterli olacaktır.

Proxy ülkenizi değiştirmeniz gerekiyorsa, ortada bulunan 'proxy ülkesi' sekmesine tıklayabilir, karşınıza çıkan ülkelerden herhangi bir tanesini seçebilirsiniz. 'Choose' butonuna bastığınız takdirde seçiminiz onaylanmış olacaktır. Zenmate VPN, vekil sunucu mantığıyla çalışıyor. Bir internet sitesine girmek istediğinizde tarayıcınızın adres çubuğuna URL adresini girmeniz yeterli olacaktır. Zenmate VPN, bu isteği alarak sizi dilediğiniz internet sayfasına götürür. Ayrıca, bu işlem sırasında bütün verileriniz şifrelenir.

Neden Zenmate VPN Kullanmalıyız?

Zenmate'i diğer VPN uygulamaları arasında en iyisi olarak gösteremeyiz. Bunu nedeni ise kullanıcılara çok daha profesyonel hizmetler sunan ücretli VPN uygulamaları olması. Bu uygulamalar, hızlı olduğu gibi kimliğinizi de gizleyebiliyor. Giriş ve orta seviyedeki internet kullanıcıları için Zenmate VPN, hem basit hem de ücretsiz olmasından kaynaklı sıklıkla tercih ediliyor. Hatta ücretsiz VPN uygulamaları arasında en iyisi diyebiliriz. Tabii daha kaliteli bir hizmet bekliyorsanız, Zenmate VPN Premium satın alabilirsiniz, fakat amacınız sadece engelli sitelere girmekse ve bunu paket almadan da yapabiliyorsunuz bu hizmete hiç gerek yok.

images

Zenmate VPN Premium Paketler ve Fiyatları

Profesyonel bir internet kullanıcısı iseniz ve kimliğinizi gizli tutmak istiyorsanız, Zenmate VPN Premium'dan faydalanabilirsiniz. Zenmate VPN, ücretsiz hizmetinin yanında Premium paketleriyle de birçok kullanıcının dikkatini çekiyor. Zenmate VPN kullanıcılarına 3 farklı paket sunuyor. Paketlerin hepsi kullanıcılara aynı hizmeti sunsa da fiyatları değişkenlik gösteriyor. Özellikle yıllık paket fiyatı, diğer VPN uygulamalarıyla kıyaslandığında oldukça uygun diyebiliriz.

Zenmate VPN aylık premium üye olmak isteyenler 11.95 Dolar 6 aylık üye olmak isteyenler 54,95 dolar, yıllık üye olmak isteyenlerse 89.95 dolar ödemek durumundalar. 6 aylık üyelik yaptığınız takdirde aylık 9,15 dolar ödemiş oluyorsunuz. Bu da aylık üyeliğe göre yüzde 23 kar etmenizi sağlıyor. Yıllık üyelikte ise her ay 7,49 dolar ödüyorsunuz. Aylık üyeliğe göre hesaplandığında yıllık üyelikte yüzde 37 kar edebilirsiniz. Ayrıca, 14 gün boyunca Zenmate VPN Premium üyeliğinizi iptal edebilirsiniz. 14 gün içerisinde yapılan iptal işleminde para iadesi gerçekleştiriliyor.

Zenmate VPN Kullanıcıları İnternette Görünmez Yapar mı?

Zenmate VPN'in ücretsiz sürümünü kullanıyorsanız, internette görünmez olamazsınız. Zenmate VPN, kullanıcıları yalnızca sahte bir kimlikle, farklı bir ülke üzerinden yasaklı sitelere girmenizi sağlıyor. Ancak, Zenmate VPN ile kimliğinizin tamamen gizli olduğunu söyleyemeyiz. Kısacası, Zenmate VPN açık dahi olsa bir bilişim suçu işlediğiniz takdirde yeriniz tespit edilebilir ve işlediğiniz suçun niteliğine göre ceza alabilirsiniz.

Zenmate VPN Hakkında

Basit ve Temiz Arayüz

Kullanıcıları gereksiz ayarlama seçenekleriyle boğmayan Zenmate VPN'e giriş yaptıktan sonra, en hızlı sunucuya sahip olan ülkeye direkt bağlanıyorsunuz. Dilerseniz ülke butonuna tıklayarak istediğiniz ülkeyi seçebilirsiniz. Uygulamanın içerisinde otuzu aşkın ülke bulunuyor. Ülke listesini açtığınızda ülke adının yanında bulunan yıldıza tıklayarak o ülkeyi favorilerinize ekleyebilirsiniz. Böylelikle Zenmate VPN'in ülkeler listesinde daima en üstte gözükecektir.

images (1)

Birkaç Standart Ayar

Tek bir tuşla şifreli bağlantı başlatabilen Zenmate VPN'de kullanıcıya sunulan tek ayar, bilgisayarı açtığınızda uygulamanın başlayıp başlamamasına karar vermek oluyor. Bir de 'Kill Switch' özelliğini açıp açmamak kullanıcı tercihine bırakılıyor.

P2P & Torrentler & Kayıtlar

Zenmate VPN Almanya menşeli bir uygulama. Bu nedenle oldukça kaliteli bit uygulama olsa da Almanya, Avrupa'nın güçlü gizlilik yasası olan ülkelerin başında geliyor. Bu yasalardan bazıları sunucuların kullanıcı kayıtlarını tutmasını dahi yasaklıyor. P2P ve torrentlere karşı oldukça güçlü bir yapısı olsa da Zenmate VPN'da bu konuda resmi bir açıklama bulunmuyor. Birkaç kullanıcının yaptığı denemeler sonucunda, gizlice indirmeye dikkat ederseniz torrentlerde herhangi bir sıkıntı yaşamıyorsunuz.

Arama Motoru Uzantıları

Diğer VPN uygulamalarında olduğu gibi Zenmate VPN'in de diğer tarayıcılara uzantıları bulunuyor. Zenmate VPN uzantısını indirmek için arama motorunuzun 'Uzantılar' sekmesini kullanabilirsiniz.

Video İzleme

Yüksek kalite filmleri izlemek için oldukça uygun olan Zenmate VPN'le Netflix dahi izleyebilirsiniz. Ayrıca yurt dışında Türk televizyonu izlemek isteseniz de hiç telaşlanmayın, Zenmate VPN arkanızda.